تاثیر وارد کردن بذر کتان در جیره غذایی طیور
عضو هیئت علمی گروه کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی گلپایگان عنوان کرد: واردکردن بذر کتان در جیره طیور منجر به غنیشدن محصولات اعم از گوشت و تخممرغ از نظر اسید چرب امگا٣ میشود.
مجتبی حقیقت در گفتوگویی در گلپایگان اعلام کرد که مقاله اعضای هیئت علمی گروه کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گلپایگان با عنوان «بررسی سطوح مختلف بذر کتان بر عملکرد و فراسنجههای خونی در جوجه های گوشتی» در نشریه علوم دامی به چاپ رسید.
وی گفت: بذر کتان بهدلیل برخورداری از نسبت بالای اسیدهای چرب ضروری در پژوهشهای بسیاری مورد توجه قرار گرفته است.
ایشان عنوان کرد: در این پژوهش توجه زیادی به مقدار اسید چرب امگا ٣ در بذر کتان شده است. همچنین به واردکردن آن در جیره طیور اشاره داشتند. این طرح منجر به غنی شدن محصولات طیوری اعم از گوشت و تخممرغ از نظر اسید چرب امگا ٣ میشود.
وی افزود: اسیدهای چرب ضروری برای بدن انسان اعمال متنوعی را انجام و در حفظ سلامت بدن مؤثر هستند. بذر کتان منبع غنی از پیشساز لیگنان است. لیگنانها بدن را در برابر سرطان سینه و پوکی استخوان حفظ میکنند.
فروشگاه بذر کارنیلا ارائه دهنده انواع بذر اورجینال در سراسر ایران
سهیل میرحبیبی مدیر گروه کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گلپایگان هم مطرح کرد: در این پژوهش سطوح مختلف بذر کتان در جیره مرغان گوشتی به کار رفت. برخی از پارامترهای عملکردی و تنشهای اکسیداسیون برای تعیین مناسبترین سطح اندازهگیری شد.
وی تأکید کرد:حداکثر ۵%بذر کتان در جیره بهعنوان سطح توصیه شده برای استفاده در جیره مرغان گوشتی معرفی شد.
وی افزود:با توجه به ظرفیت اعضای هیئت علمی گروه کشاورزی، امکانات آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گلپایگان و موقعیت این شهرستان در این حوزه بهعنوان قطب دامپروری و صنایع غذایی، طرحها و پژوهشهای تکمیلی دیگری در دست اجراست. ضمن بهکارگیری دستاوردهای آن در صنایع مرتبط شهرستان گلپایگان نتایج در مجلات معتبر منتشر میشود.